На море в Черноморец

Черноморец

Черноморец се намира на 24 км на югоизток от гр. Бургас, с превъзходно разположение в своеобразна падина край брега на малък залив до самото море. Комбинацията от златиста пясъчна ивица, живописни скали и свежа зеленина, оглеждащи се в спокойните морски води превръщат Черноморец във фаворит на летовниците. Тук ви очакват кафенета в китни селски дворове, гостоприемни механи с народни гозби и шоупрограми, както и всевъзможни дюкянчета за дребни сувенири.

Черноморец е тихо малко градче, в центъра на което има неголям площад, около който са общината, пощата и читалището, приютило кино и зала за изложби. По средата на площада има фонтан с няколко пейки и декоративни палми. Освен кафенетата и магазините, там се намират и аптека и чейндж бюро. Въпреки че къщата ни е в източния край, до центъра се стига за не повече от 10 минути пеша, а оттам надолу по стълбички за нула време се стига до Централния плаж. Той разполага с широка пясъчна ивица с чадъри и шезлонги.

Гостите на град Черноморец имат привилегията да ползват три плажа: споменатия по-горе Централен плаж, плажа на къмпинг „Черноморец” и така наречения Царски плаж, който свързва Черноморец със Созопол.

Къмпинг „Черноморец” отскоро отново е действащ къмпинг. До него се стига за няколко минути от Дом Христови. Тук плажът е в свой залив, пясъчната ивица се съчетава със скали и гориста местност, а на хоризонта ясно съзираме най-големия български остров „Св.Иван”. Отляво плажът започва с бар-заведение, после следват плътно подредени чадъри и шезлонги. Някъде към средата на заливчето е изградена морска  буна, която укрепва пясъчната ивица.

Ако вместо да продължите към къмпинга,  направите десен завой и следвате асвалтовия път, не след дълго навлизате в Червенка – вилната зона на Черноморец. Тук китни градини, лозя и вилички, а понякога само бунгала, се редуват и изненадват с цвета и зеленината си. Обхождайки красивите улички достигате следващия морски залив – там е началото на т.нар. Царски плаж – плажната ивица е повече от широка, морето се разстила хармонично, без резки дълбочини, водата е прозрачна и чиста, без водорасли. Оттук започва къмпинг „Градина”, следват няколко други къмпинга и големият залив се разстила до „Златната рибка” и пристанището на Созопол. За да стигнете пеша до Царския плаж няма да са ви нужни повече от 20мин. Все пак обикновено гостите ни предпочитат да посещават мястото с кола – места за паркиране се намират.

Контакти


За повече информация използвайте обявените форми за контакт с Нас:
 

Е-mail: hristovi10@yahoo.com

 

Телефони :
0897 921 847;  0898 437 538

 

Адрес: гр. Черноморец 8142, ул.“Славянска“ №2, Дом Христови

 

Карта
Времето
Music - Enoki - Life is a Beach